Τηλέφωνο: 2109530915
Κινητό: 6936645959

Ιδιωτική Ασφάλιση – Σύνταξη

Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί συμπλήρωμα της κοινωνικής ασφάλισης.  Σκοπός της ιδιωτικής ασφάλισης δεν είναι να υποκαταστήσει την κοινωνική αλλά να την συμπληρώσει.

Στην ιδιωτική ασφάλιση στον τομέα των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων οι αποδόσεις των εισφορών που πραγματοποιούν οι ασφαλιζόμενοι χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός κεφαλαίου που θα καταβληθεί στον ασφαλισμένο μετά την λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Τα κεφάλαια που θα δημιουργηθούν στην λήξη της ασφάλισης είναι συνάρτηση των εισφορών που καταβάλει ο ασφαλισμένος, των αποδοχών επενδύσεων, της ωριμότητας και της τεχνογνωσίας των ασφαλιστικών εταιριών.

Επόμενα ο ασφαλιζόμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εκ των προτέρων την χρονική στιγμή της συνταξιοδότησης του καθώς και το ποσό που θέλει να πάρει.

Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι οι φορείς της κοινωνικής ασφάλισης στο μέλλον δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν επαρκείς συντάξεις.

Παράλληλα θεωρούν ότι η ιδανικότερη λύση για την συμπλήρωση του εισοδήματος τους στην ηλικία της συνταξιοδότηση τους αποτελεί η ιδιωτική ασφάλιση.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από δημοσκόπηση που έγινε είναι
 • Χαμηλές συντάξεις δημοσίου

  Το 88% του ελληνικού πληθυσμού πιστεύει ότι οι συντάξεις που δίνονται είναι πολύ χαμηλές.

 • Άγνωστη ανταποδοτικότητα

  Το 84% δεν γνωρίζει πόσα χρήματα θα είναι η σύνταξη του λόγω των αλλαγών των σχετικών νόμων.

 • Μεγάλες εισφορές

  Το 76% θεωρεί ότι τα χρήματα που δίνονται στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης είναι πολλά σε σχέση με την σύνταξη που θα πάρει.

 • Μειωμένη απόδοση

  Το 70% έχει την άποψη ότι αν έδινε τα ίδια χρήματα που πληρώνει στο ταμείο του σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία θα έπαιρνε καλύτερη παροχή.

Οι επιλογές που υπάρχουν για τα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά προγράμματα είναι πάρα πολλές.

Ιδιωτική σύνταξη

Ανάλογα λοιπόν με την ηλικίας σας, τους στόχους σας, τα χρήματα που διαθέτετε μπορείτε να επιλέξετε και να σχεδιάσετε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ένα συνταξιοδοτικό πλάνο.

Επέλεξε το μέλλον

Ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από την ιδιωτική σύνταξη. Μαζί σχεδιάζουμε το ιδανικό για εσάς συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για ανεξάρτητη σύνταξη και εφάπαξ, που έρχεται να συμπληρώσει το εισόδημά μας κατά τη συνταξιοδότηση.